Base laat alle postpaidklanten gratis surfen op moederdag. Daarbij voerde het ook een onderzoek uit naar zijn vrouwelijke klanten, met een opmerkelijk resultaat.


woman-running-errands-smartphone

Naar aanleiding van moederdag kunnen alle postpaidklanten van Base komende zondag gratis surfen. Op die manier wilt de provider van mobiele diensten iedereen aansporen om de dag uitgebreid te vieren via sociale media. Foto’s delen via Whatsapp, Instagram, Twitter, Facebook,… zal zo helemaal gratis kunnen. Op het eerste zicht voornamelijk een cadeau voor mannen, aangezien zij traditioneel veel meer verknocht zijn aan computergerelateerde technologie. Toch wijst een onderzoek van Base uit dat steeds meer vrouwen ‘geconnecteerd’ zijn.

[related_article id=”179243″]Ook dat onderzoek kwam er naar aanleiding van moederdag. Er blijkt onder meer uit dat 75 procent van de vrouwelijke Base-abonnees een smartphone hebben, en die ook effectief gebruiken om op het internet te surfen. Opmerkelijk genoeg bedraagt dat bij de mannen slechts twee derde. Bij beide categorieën gaat de voorkeur overigens uit naar Samsung en Apple.


Verder blijkt uit het onderzoek dat de populairste apps bij vrouwelijke gebruikers voornamelijk te maken hebben met vrouwelijke bezigheden en interesses: shoppen en make-up. MyShopi, die kortingsbonnen en klantenkaarten verzamelt, staat in de top tien, net als Marmiton, dat inspiratie geeft voor het avondeten, Verychic, een reisapp, en Makeup Genius. Uiteraard ontbreekt ook Pinterest niet in de top tien.

Wie nog geen presentje heeft voor moederdag, is hiermee gewaarschuwd. Ben je een cadeau vergeten, dan is een Samsung of iPhone dus het overwegen waard.