Nieuws

Microsoft ontwikkelt helderziende schermtechnologie

Windows Phones zouden in de toekomst wel eens kunnen weten waar je op wil klikken vooraleer je die actie echt uitvoert, dankzij de nieuwe touchscreens die Microsoft ontwikkelt.

De smartphone van de toekomst zou wel eens terug kunnen evolueren naar een scherm dat je weer minder aanraakt. Microsoft Research heeft zo’n week geleden met een Youtube-film iedereen een inkijkje gegeven in de nieuwe schermtechnologie waar de R&D-groep aan werkt: een touchscreen dat je vingers niet moeten beroeren om knoppenmenu’s op te roepen en te klikken. Dit is mogelijk dankzij een zelf-capacitief beeldscherm.

Het filmpje toont hoe de technologie je grip op het toestel en de plaatsing van je vingers detecteert op afstand, en hoe deze feature relevante knoppen laat verschijnen wanneer je vingers enkel dicht over het oppervlakte van het scherm te zweven. Het bedrijf heeft de technologie “Pre-touch Sense for Mobile Interaction” gedoopt.

Microsoft is lang niet de eerste fabrikant die met een dergelijke functie speelt, onder andere Samsung en Sony zijn het bedrijf al voorgegaan met commerciële toestellen. Microsofts demonstratie toont echter een feature die veel uitgebreider is dan wat momenteel mogelijk is. Of het helderziende scherm uiteindelijk zijn weg zal vinden naar de winkelrekken, is koffiedik kijken. Microsofts eigen Windows Phone doet het op dit moment niet zo goed. Een display dat je niet (zo veel) moet aanraken zou alvast helpen met het voorkomen van vettige vingers op je scherm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business