Nieuws

iOS 10 krijgt ingebouwde smart home-app

De volgende iOS-upgrade bevat een belangrijke verbetering in automatisering, als we de woorden van een Apple-werknemer mogen geloven. Een nieuwe Homekit-app zal al je slimme toestellen kunnen aansturen.

 

Het officiële Homekit-logo

Gedaan met het wisselen tussen diverse apps om slimme machines opdrachten te geven: Apple wil dat allemaal laten uitvoeren vanuit één commandocenter, namelijk de Homekit-app. Die zou deel uitmaken van de volgende grote upgrade voor iOS 10. Het is nu nog onbevestigd nieuws, maar wel eentje dat door een interne medewerker de wereld is ingestuurd.

[related_article id=”177962″]

Applewebsite Macrumors stuitte op het verhaal via een recensie op Amazon.com, waarbij de schrijver aangaf dat hij werkte bij de marketing-afdeling van Apple. De persoon, die ondertussen ook geverifieerd is als werknemer bij het technologiebedrijf, stelt duidelijk dat “de volgende versie van iOS, gepland voor het najaar, een autonome Homekit-app zal hebben.”

De schrijver gaat niet in detal hoe de app precies in zijn werk zal gaan, maar impliceert wel dat het als een soort universele afstandsbediening zal werken voor diverse slimme toestellen. Apple registreerde vorig jaar een logo voor Homekit, wat aangeeft dat het zeker over de mogelijkheden nadenkt. Het Internet of Things is momenteel nog verdeeld tussen een hele waaier van gebruikte protocollen, waarvan Apple Homekit er maar eentje van is. Als de app er komt in iOS 10, dan zal deze zeer waarschijnlijk niet met elk toestel kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business