Nieuws

Buigzame 3D-smartphone brengt Angry Birds tot leven

Nintendo bewees al dat het kon: 3D zonder een extra bril. HoloFlex brengt een buigbare smartphone samen met zo’n 3D-beelden voor een ongezien resultaat.

Het kan nooit genoeg zijn. Grafeen weet er nog maar net voor te zorgen dat een smartphone buigzaam kan zijn, of er moet al iets nieuws mee worden gedaan. De wetenschappers van Queens University hebben een flexibele smartphone gecombineerd met 3D-technieken die geen bril of hoofdtracker nodig heeft: HoloFlex.

Een traditioneel 3D-beeld zendt twee aparte beelden uit die elkaar overlappen, waardoor ze uit het scherm lijken te komen. De HoloFlex werkt anders. Het 1080p-scherm werd nog eens overgoten met een laagje van kleine lenzen die het licht van het scherm uitspreiden in alle richtingen, waardoor omstaanders vanuit elke hoek een 3D-beeld te zien krijgen.

[related_article id=”180252″]Die verspreiding van licht betekent helaas wel dat het uiteindelijke beeld verslechtert tot een 160 x 104 pixels. Het Human Media Lab, dat de HoloFlex ontwikkelde, vermoedt dat deze 3D-techniek pas echt bruikbaar zal worden van zodra smartphones uitgerust worden met 16K-schermen. Momenteel zijn toestellen met schermen in 4K zelfs nog moeilijk te vinden, wat een lange wachttijd beloofd.

Buigen met een doel

Naast 3D-beelden, heeft de HoloFlex nog een andere troef die ons de moeite waard lijkt: het buigzame aspect dient niet alleen ter illustratie van wetenschappelijke supprematie, maar heeft ook een echt doel. Door het scherm te buigen, kan je je 3D-tekening ook bewerken op de z-as. Dat wil zeggen dat je elementen van je tekening makkelijker kan verkleinen of vergroten (zie video).

Daarnaast kan de combinatie van technologieën een spelletje als Angry Brids echt tot leven brengen. Door het scherm te buigen, kan je dan de katapult aanspannen, waarna het vogeltje uit je scherm lijkt te komen. Allemaal voorlopig nog in een ondermaatse beeldkwaliteit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business