Nieuws

Samsung lanceert grootste microSD-kaart ooit

Het MicroSD-kaartje met de grootste opslagruimte op de huidige markt staat op naam van Samsung en ligt binnenkort in de rekken.

Samsung heeft de grootste als het op MicroSD aankomt: vanaf juni zal je bij de Zuid-Koreaanse fabrikant terecht kunnen voor de Evo Plus 256 GB. Het steekt daarmee SanDisk voorbij en diens 200 GB MicroSD, dat tot voor kort de meeste opslagruimte bood.

De Samsung Evo Plus 256 GB MicroSD maakt gebruik van de V-NAND technologie van het bedrijf, en bezit een leessnelheid van 95MB per seconde, en een schrijfsnelheid van 90 MB per seconde – ook op dat vlak doet het kaartje het iets beter dan SanDisks concurrent wiens lees- en schrijfsnelheid aan 90 MB/s komt.

Ruime koffer

[related_article id=”177503″]

Steek je de MicroSD in een smartphone, dan heb je in één klap een zeer ruime koffer ter beschikking om al je apps, foto’s en andere bestanden in te stouwen. 256 GB geheugenruimte vertaalt zich in 46 uur aan HD video’s, 55.200 foto’s of 23.500 mp3-bestanden, aldus Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf pakt de laatste tijd wel meer uit met imponerende geheuegenoplossingen. Zo presenteerde het niet lang geleden ook een UFS-chip van 256 GB aan flashgeheugen, dat intern gebruikt kan worden in mobiele toestelen.

Samsung biedt een garantie van 10 jaar op het MicroSD-kaartje, dat begin juni te vinden zal zijn in meer dan 50 landen waaronder de VS, Europa en China. Het prijskaartje bedraagt 250 dollar, ook een flinke sprong tegenover wat je neertelt voor 200 GB van SanDisk met een kostprijs van 70 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business