Nieuws

Nissan kondigt concurrent aan voor Tesla Powerwall

De Nissan xStorage is een thuisbatterij die je hernieuwbare energie bewaart of elektriciteit opslaat wanneer die het goedkoopst is.

Autobouwer Nissan treedt in de voetsporen van Tesla en kondigt een oplossing aan om elektriciteit in je huis op te slaan. Net als de Tesla Powerwall kan de Nissan xStorage de energie die je opwekt via zonnepanelen of andere hernieuwbare bronnen bijhouden, zodat je deze bij de hand hebt op dagen dat je het met minder energie moet doen.

De thuisbatterij is het resultaat van een samenwerking tussen Nissan en energiebedrijf Eaton. Naast een opslagplaats voor hernieuwbare energie, is de xStorage ook te gebruiken om elektriciteit op te slaan op de momenten wanneer deze het goedkoopst is, om deze dan te gebruiken wanneer de prijzen het hoogst liggen. Volgens Nissan is de xStorage “het eerste toestel van zijn soort op de markt die een volledig geïntegreerde energie-opslagoplossing voor consumenten voorziet.”

De xStorage is in meerdere opties duurzaam: om het toestel samen te stellen recycleert Nissan batterijen uit zijn elektrische auto’s – denk bijvoorbeeld aan de Nissan Leaf. De autobouwer concentreert zich eerst op Europa voor de lancering van zijn thuisbatterij. De eerste pre-orders zullen in september geplaatst kunnen worden. De kostprijs van de xStorage komt op zo’n 4.000 euro neer, installatie inbegrepen, en ligt in lijn met wat Tesla vraagt voor diens Powerwall.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business