Nieuws

Microsoft-app laat je in groep zwemmen op je eentje

Microsoft Research heeft een oplossing ontwikkeld om een competitie te simuleren voor zwemmers die op hun eentje trainen.

Zwemmers die niet meteen een partner bij de hand hebben voor hun training maar toch een snuif competitie in hun baantjes willen brengen, kunnen bij Microsoft Research aankloppen. De R&D groep van Microsoft heeft een app ontwikkelt die je met virtuele teams laat strijden in het water.

Het project is tot stand gekomen samen met onderzoekers van het Korea Advanced Institute of Science and Technology. De simulatie, die de ondubbelzinnige benaming SwimTrain meekreeg, omvat niet enkel een app maar ook een waterdichte case voor je smartphone en ditto bluetooth oortjes die je zowel auditieve als sensorische feedback geven over je virtuele tegenstanders. Het programma geeft je altijd twee virtuele medezwemmers: ofwel tegenstanders, ofwel ploegmaats die je moet bijhouden.

SwimTrain is opgezet als academische studie om uit te zoeken hoe technologie sporttrainingen in groep kan verrijken, verwacht daarom niet om SwimTrain op termijn in de winkelrekken te zien liggen. Het Koreaanse team stelde dankzij het onderzoek wel vast dat virtuele oefeningen positieve effecten hebben op de trainingservaring van sporters, dus het is niet uitgesloten dat iemand op termijn met een commercieel alternatief komt om eenzame sporters uit de nood te helpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business