Nieuws

Geavanceerde 3D-printer tekent zwevende voorwerpen

Met een 3D-printer die gebruik maakt van zilver en een laser kan je zonder problemen voorwerpen creëren in het midden van de lucht.

Klassieke 3D-printers creëren een voorwerp door laagje per laagje filament te printen. De mogelijkheden van een 3D-printer lijken op het eerste zicht eindeloos, maar dit principe zorgt ervoor dat de basis van een voorwerp voldoende ondersteuning moet bieden. Zo kan je zonder problemen een piramide printen, terwijl een omgekeerde piramide in elkaar zal storten.

Een onderzoeksteam van Harvard heeft een 3D-printer ontworpen die dit probleem van de baan kan helpen. Het mondstuk van de printer scheidt zilveren nanodeeltjes uit, waarna een laser het metaal verwarmt. Hierdoor zal het metaal onmiddellijk stollen en is het mogelijk om een voorwerp in het midden van de lucht te creëren.

In het filmpje wordt gedemonstreerd hoe je zonder problemen een vlinder kan maken met de printer. Aangezien zilver een geleider is, kan je de 3D-printer eveneens gebruiken om elektronica en sensoren te creëren. De zilverdraden die je kan tekenen met de printer zijn bovendien dunner dan een haar. Het zou dan ook geen probleem mogen zijn om op enkele seconden tijd microarchitecturen te fabriceren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business