Google stopt incognitomodus in Allo voor extra privacy

Google stopt een incognitomodus in zijn nieuwe berichtenapp Allo voor extra privacy. Die schermt je conversaties volledig af voor potentiële pottenkijkers.

Google toont tijdens zijn keynote op ontwikkelaarsconferentie I/O zijn nieuwe berichtenapp Allo, die deze zomer wordt uitgerold naar Android en iOS. De app werd niet alleen uitgerust met de slimme Google Assistant, maar beschikt ook over een incognitomodus voor extra privacy.

Wanneer je een chat in incognitomodus start, wordt end-to-end encryptie op je chat toegepast. Dat betekent dat je berichten versleuteld zijn zodra ze jouw toestel verlaten en totdat ze op hun bestemming aankomen. Een hacker die je chatverkeer onderschept kan je berichten niet lezen, maar ook Google zelf heeft geen inzicht in je conversatie. Je berichten passeren versleuteld langs de Google-servers.

Google volgt hiermee in de voetstappen van WhatsApp, dat eerder al end-to-end encryptie heeft toegepast, en gebruikt daarvoor bovendien dezelfde technologie van Open Whisper Systems. Toch is er een belangrijk verschil tussen de implementatie van de encryptie in beide apps. In WhatsApp wordt end-to-end encryptie standaard op alle berichten toegepast en is er geen manier om dat uit te schakelen. In Allo moet je specifiek voor de incognitomodus kiezen om je chats volledig af te schermen.

Naast de end-to-end encryptie zijn incognitochats in Allo ook vluchtig, ze vervallen na een bepaalde tijd en worden dan voorgoed verwijderd. Ten slotte zijn de meldingen die je ontvangt van een incognitochat privé, ze worden niet op het lockscreen getoond.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business