Nieuws

Dell propt 4 Full HD-schermen in één 4K-monitor

Dell komt met een 43 inchscherm aan een 4K-resolutie, dat vier Full HD-schermen van verschillende bronnen naast elkaar kan draaien.

Met de pixels van een 4K-scherm kan je vier maal een 1080p-resolutie vullen. Dat is exact wat Dell heeft gedaan met de P4317Q-monitor.

Geen randen

Het scherm is niet voor niets 43 inch groot. Dell laat gebruikers daarvan profiteren door vier 1080p-schermen van vier verschillende bronnen tevoorschijn te laten toveren, zonder vervelende tussenranden. Daarnaast kan je ook inzoomen op één van de Full HD-schermen om naar één groot 4K-scherm over te schakelen.

De P4317Q is rijkelijk voorzien van aansluitingsmogelijkheden. Het komt met vier USB 3.0-poorten, twee HDMI-aansluitingen, een DisplayPort, een Mini-DisplayPort en een goede oude VGA-aansluiting.

10 Full HD-schermen

Dell wil ook wijzen op de voordelen wat energieverbruik betreft. Als je je set-up van twee afzonderlijke monitors omruilt voor één groot exemplaar, zou dat je een bezuiniging van 30 procent opleveren, aldus de fabrikant.

Die bezuiniging zal je dubbel en dik nodig hebben als je het prijskaartje bekijkt. Het enorme scherm zal in de VS een pittige 1.349 dollar gaan kosten. In dat opzicht zou je in ruil voor een dergelijk 4-in-1-scherm meer dan tien afzonderlijke Full-HD-monitors kunnen veroorloven. Over een komst naar Europa is nog niets bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business