Nieuws

Asus gunt eerste blik op monsterlijke 24 inchlaptop

In een blogpost onthult Asus de eerste details over een gaminglaptop die volgens het bedrijf sneller is dan enige andere laptop op onze planeet.

Volgende week gaat Computex van start, een jaarlijkse computerbeurs waar de nieuwste computertechnologieën worden onthuld. Ook Asus zal hier van de partij zijn en in een blogpost heeft het bedrijf al een tipje van de sluier gelicht over een gaminglaptop van maar liefst 24 inch.

Het is echter niet alleen het grootse uiterlijk van de laptop die potten doet breken, ook de ingewanden zijn niet van de poes. Het monsterlijke toestel weet immers op de 3DMark 11-benchmark een score te halen van 20.811 punten. Hiermee doet de GPU van het toestel het beter dan de GTX Titan X , Radeon R9 295X2 en GTX 980 Ti.

Jammer genoeg wil Asus voorlopig nog niets kwijt over de specificaties van zijn gaminglaptop. “Wat we wel kunnen zeggen is dat de overklokbare gaminglaptop kan concurreren met gamingdesktops. De benchmarkresultaten die we hebben gedeeld, zijn behaald zonder overklokken. Toch is de laptop al sneller dan enige andere laptop op deze planeet,” staat te lezen in de blogpost.

Asus laat in zijn blogpost weten dat het om een concepttoestel gaat. Daarom is het alles behalve zeker dat de laptop ooit voor consumenten beschikbaar zal worden. Hoogstwaarschijnlijk zal je het toestel wel kunnen aanschouwen tijdens Computex van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business