Nieuws

Tesla Gigafactory opent deze zomer de deuren

De enorme batterijfabriek die de ruggesteun moet worden voor de productie van Tesla-modellen, opent eind juli plechtig haar deuren.

Op 29 juli opent Tesla feestelijk de deuren van de Gigafactory. De fabriek is ondertussen al in gebruik genomen, maar krijgt in de zomer een officiële opening. In de plannen van Tesla en CEO Elon Musk speelt de Gigafactory een cruciale rol om het aantal elektrische wagens dat het kan afleveren gevoelig op te krikken. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat de meer dan 300.000 personen die een Model 3 hebben besteld niet al te lang op hun voertuig zullen moeten wachten.

Fouten vermijden

De Gigafactory is de grootste batterijfabriek ooit opgetrokken, en een van de grootste industriële gebouwen ter wereld tout court. De site moet niet alleen de productie van lithium-ionaccu’s de hoogte in stuwen, maar er ook voor zorgen dat de prijs van de onderdelen fors naar beneden gaat. De batterij is zowat het duurste component van een elektrische wagen.

[related_article id=”179008″]

Tesla heeft het historisch gezien moeilijk gehad om auto’s op tijd te leveren, in de aantallen die het had vooropgesteld. Sommige critici denken dan ook dat de Model 3 hetzelfde lot beschoren is: om druppelsgewijs tot bij de kopers te geraken, veel later dan Elon Musk gehoopt had.

De officiële opening betekent niet dat de Gigafactory compleet is: werken aan de industriële site lopen door en volgens kenners is het gebouw nog maar voor 1/8ste afgerond. Tesla-eigenaars die tussen november en december 2015 via het verwijzingsprogramma vijf of meer Tesla’s aan de man hebben gebracht, zijn uitgenodigd om op 29 juli om het evenement bij te wonen. Die dag worden er nog wel meer feestjes gebouwd: bij Microsoft vieren ze tegelijkertijd de eerste verjaardag van Windows 10.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business