Nieuws

Nieuwe Transformers van Asus vallen Surface aan

Asus introduceert de Transofmer 3 en de 3 Pro. Die laatste krijgt een SSD van een terabyte en een Core i7 aan boord. Een optioneel dock maakt de dingen VR-compatibel.

Op Computex introduceert Asus twee nieuwe telgen in de Transformer line-up. De Transformer 3 Pro steelt de show. Dat toestel, dat wat vormgeving betreft niet al te veel afwijkt van Microsofts Surface,  krijgt een Core i7 mee samen met 16 GB aan RAM en een SSD van een terabyte. Alle hardware zit in het tablet-deel van het scherm. Een toetsenbord dat dubbel dienst doet als cover geeft het geheel laptopfunctionaliteit.

Vormelijk verschilt de Transformer 3 niet meteen van de Pro-versie. De hardware zal minder krachtig zijn, maar meer details kennen we nog niet. Volgens The Verge zal de Transformer 3 een nog onaangekondigde Intelchip van de zevende generatie bevatten, wat suggereert dat een lanceringsdatum nog niet om de hoek loert.

Beide toestellen krijgen een 12,6 inch-scherm mee met een resolutie van 2.880 x 1.920 pixels. usb type-c tekent weinig verrassend op beide transformers present. Asus rust de toestellen echter ook uit met een HDMI-aansluiting en een klassieke usb 3.0-poort. Een pen kan evenmin ontbreken. Microsoft zal met de verjaardagsupdate van Windows 10, die in de zomer uitkomt de focus nog meer op de pen leggen.

Uniek is het ROG XG Station 2-dock. Daarmee gecombineerd krijgt de tablet plots een grafische kaart ter beschikking, met alle mogelijkheden van dien. Gecombineerd met het dock kan de Transformer zelfs een VR bril aansturen.

Adviesprijzen in dollar voor beide toestellen kennen we al wel: de Pro zal de jouwe worden vanaf 999 dollar al krijg je daar niet de hierboven vermelde specificaties voor. De gewone Transformer 3 wordt de jouwe vanaf 799 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business