Nieuws

Tesla Model 3 niet gratis op te laden via superchargers

Tijdens een aandeelhoudersbijeenkomst heeft CEO Elon Musk laten verstaan dat gratis opladen aan een superchargerstation niet zal gelden voor de Tesla Model 3.

De betaalbare Tesla Model 3 zal niet kunnen profiteren van gratis elektriciteit bij de Tesla supercharger laadstations. Dat is nodig om de kosten te drukken, zo stelde CEO Elon Musk tijdens een vergadering van de aandeelhouders van het bedrijf. Eigenaars zouden wel een abonnement kunnen kopen dat hen het recht geeft op gratis gebruik van de superchargers.

Dit waren de precieze woorden van Elon Musk: “Het zal nog steeds zeer goedkoop zijn, en veel goedkoper dan benzine, om lange afstanden af te leggen met de Tesla Model 3, maar het zal geen gratis levenslang lange afstandsvoertuig zijn, behalve als je dat pakket koopt. Ik zou willen dat het kon, maar om de prijs mogelijk te maken, moet er zoiets gebeuren.”

400.000 pre-orders

[related_article id=”179008″]

De Tesla Model 3 moet het doorbraakmodel worden van de elektrische autobouwer, de wagen die elektrisch rijden mainstream en betaalbaar maakt. Bij de officiële presentatie van de auto was Musk al opvallend stil over het feit of de auto gratis gebruik zou kunnen maken van de Tesla superchargers.

Ondertussen tikken de pre-orders al tegen de 400.000 stuks aan, allemaal mensen die 1.000 dollar hebben neergeteld om enkel op de wachtlijst te komen voor de auto. De eerste wagens zouden in 2017 van de band moeten rollen.

Het financiëren van de Model 3 is niet het enige probleem dat Elon Musk moet overwinnen, sommigen betwijfelen het ook dat de fabrikant het beloofde aantal auto’s wel op tijd zal kunnen leveren. De aanstaande opening van de Gigafactory moet de ongerustheid over dat vraagstuk sussen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business