Nieuws

Nieuwe 5K-monitor van Apple krijgt mogelijk ingebouwde GPU

De opvolger van de Apple Thunderbolt Display zou over een interne grafische chip beschikken, om ervoor te zorgen dat ook minder krachtige desktops van het 5K-scherm kunnen profiteren.

 

Apple bereidt een update voor van de ondertussen verouderde Thunderbolt Display-monitor, een verbetering die de schermresolutie optrekt naar 5K en ook een interne GPU zou omvatten. Volgens 9to5Mac stellen verschillende bronnen dat dat het geval is. Als reden voor de ietwat opmerkelijke designbeslissing geven ze aan dat de inclusie van een grafische kaart ervoor moet zorgen dat het scherm compatibel is met zoveel mogelijk toekomstige macs.

Daar zit iets in. Een 5K-resolutie (5120 x 2880 pixels) vraagt heel wat rekenkracht van een processor. Koppel je het scherm aan een minder goed grafisch uitgeruste computer, dan verlies je het voordeel van het hoge resolutiedisplay. Als het beeldscherm de grafische kracht voorziet, hoef je het niet meteen met een krachtpastercomputer te koppelen om van ultrascherpe beelden te genieten.

Men verwacht dat de monitor een Thunderbolt 3 uitgang zal hebben om zowel scherm als GPU aan te sluiten op een desktop. Het toestel zou qua design dicht aanleunen bij het beeldscherm van de Retina iMac. Apple lekte vandaag ook de datum van zijn volgende conferentie via digitale assistente Siri, die liet weten dat het evenement op 13 juni zal plaatsvinden. Het bedrijf zal dan waarschijnlijk ook de vernieuwde Thunderbolt Display voorstellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business