Nieuws

Bosch vindt automatisch parkeren opnieuw uit

Waar BMW en Tesla mee begonnen, weet Bosch nu te perfectioneren. Het vond automatisch parkeren opnieuw uit met dank aan een innovatief systeem.

Tesla en BMW komen vaak in het nieuws als grote vernieuwers als het gaat om zelfrijdende technologie. Eigenlijk is dat Google, maar de technologie van de zoekreus is nog niet aanwezig op de automarkt, in tegenstelling tot die van zijn concurrenten. In de spannende strijd om automatisch parkeren is het echter Bosch die de lachende vierde is. Die stelde namelijk een nieuw systeem voor die parkeren stevig innoveert: Home Zone Park Assist.

De nieuwe parkeertechniek wordt vergezeld van een smartphone-app die helpt om je auto al doende te leren parkeren. Het valt nog het best te vergelijken met een combinatie van automatisch parkeren met een doorgedreven variant op Tesla’s Summon. Die laatste werkt voorlopig alleen wanneer een chauffeur recht voor een parkeerplaats staat die te smal is om de deur nog te kunnen openen, wat de functie erg beperkt maakt.

Leren leren

[related_article id=”180724″]Met Home Zone Park Assist ‘leer’ je je auto parkeren door een enkele keer je auto zelf te parkeren, terwijl je in de app aangeeft dat dit de route is die de auto moet kennen. Daarna hoef je je auto slechts op de oprit neer te poten, waarna die volledig zelf je garage zal vinden en zich zal parkeren. Vindt je wagen een obstakel op die route, dan zal die dat vakkundig proberen te ontwijken, met dank aan de vele sensoren.

De technologie kan ook gebruikt worden om te parkeren in een parkeergarage. De chauffeur stapt uit, drukt in de app op een knop en de wagen zal een parkeerplekje zoeken en zich erin wurmen. De chauffeur kan hierbij tot 100 meter verwijderd zijn van de wagen voor de verbinding verbroken wordt en het voertuig stopt met bewegen.

Bosch beweert dat de technologie binnen twee à drie jaar verkrijgbaar zal zijn voor wagens, maar het laat na om te zeggen bij welk merk of model. In het bijgevoegde filmpje wordt de voorstelling alvast gedaan met een Mercedes.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business