Nieuws

Nvidia tackelt ventilatorprobleem GTX 1080 Founders Edition

‘s Werelds strafste grafische kaart, de Nvidia GTX 1080 Founders Edition, kampt met problemen. Zonder aanleiding draait de fan tijdens het gamen op volle toeren.
De GeForce GTX 1080 Founders Editon is er één voor de fans. Wie 100 euro meer neertelt dan bij de normale GTX 1080, krijgt een videokaart die Nvidia’s eigen etiket draagt. Weliswaar zonder enige prestatiemeerwaarde tegenover de GTX 1080 waarmee fabrikanten zelf aan de slag gingen. Nu wil toch wel het toeval dat net die kaart, Nvidia’s eigenste marketingparadepaardje, met een probleem zit.Verschillende gebruikers die met de nieuwe grafische kaart aan de slag gingen, melden problemen met de ventilator van de videokaart. Hoewel de temperatuur van hun gpu mooi constant blijft tijdens het gamen, gaat het toerental van de videokaart nodeloos de hoogte in. Dat veroorzaakte een erg storend geluid volgens gebruikers. De kaart omruilen lost het probleem niet op.[related_article id="181677"]

Driver-update

Een mogelijke oplossing waarbij gebruikers een aangepast profiel voor hun ventilator zouden instellen, biedt ook geen uitweg. Het feit dat het probleem duidelijk niet bij een te hoge temperatuur ligt, maar eerder bij het vreemde gedrag van de ventilator zelf, deed vermoeden dat er een oplossing voorhanden lag aan de hand van een driver-update van Nvidia.In een eerste update leek er volgens gebruiker nog niets aan het probleem te zijn veranderd, maar Nvidia heeft het probleem naar eigen zeggen nu aangepakt. De oplossing zou worden gebracht in een volgende driver-update voor de kaart. Nvidia heeft de videokaart met de bewuste update aan een reeks tests onderworpen, en die draaiden positief uit, aldus de fabrikant.De Nvidia GeForce GTX 1080 Founders Edition en de gewone GTX 1080 werden samen met GTX 1070 vorige maand voorgesteld. De GTX 1070 namen we alvast zelf onder de loep.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business