Samsung zou volgend jaar op MWC één of twee plooibare smartphones onthullen. Het bedrijf zou hiermee eindelijk het project voltooien waar het al jaren aan werkt. Daarnaast heeft Samsung ook over de Note een geheimpje.

tela-oled

Samsung is al jaren bezig aan een race om als eerste fabrikant een smartphone te lanceren met een volledig plooibaar scherm. Volgens bronnen van Bloomberg is het volgend jaar zo ver. Op MWC 2017 in Barcelona komt Samsung met zijn plannen naar buiten.

We zijn januari 2011. Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas komt Samsung voor het eerst aandraven
met een nieuw stukje technologie: een werkend, geplooid OLED-scherm. Ook niet meer dan dat. Het scherm was geen onderdeel van een smartphone of tablet. Het ging hem nog puur om het tonen van de technologie.

Youm

maxresdefault
Samsungs eerste concept van een flexibel scherm op CES 2011

Eén jaar later, in 2012, kwam Samsung terug met de technologie. Dit keer plakten ze er al de naam ‘Youm’ op. In 2013 werd duidelijk dat de technologie al veel verder stond. Plooibare schermen op CES 2013 waren flinterdun en konden bijna als een vel papier gerold worden.

Samsung is altijd erg ambitieus geweest wat scherm betreft. Dat zelfde jaar kwam het Koreaanse bedrijf namelijk ook met het concept van een gebogen schermrand. De smartphone die ze toen toonden, had al veel weg wat later de Galaxy Note Edge zou worden.

Poederdoos

Om de geschiedenisles af te ronden, In 2017 is het echt menens voor Concealment_Device_(Modified_Ladies_Make-Up_Compact)_-_Flickr_-_The_Central_Intelligence_Agency
Samsung. Dat beweren insiders waarmee Bloomberg sprak. Het bedrijf wil naar verluid plooibare OLED-scherm naar de massa brengen met twee nieuwe telefoons. Dat zal het onthullen op het Mobile World Congress (MWC) in 2017, die andere technologiebeurs waar meestal de effectieve aankondigingen worden gedaan wat smartphone-technologie betreft.

Eén of twee van Samsungs toekomstige plooibare telefoons zullen daar in januari onthuld worden, zo vertelden de mensen van Samsung. Voorlopig krijgen de telefoons nog de codenaam ‘Project Valley’. Een eerste model plooit in de helft samen als een poederdoos, aldus een insider van Samsung. Een tweede heeft zowel tablet als smartphone-ambities. Je kan hem als telefoon met een 5 inch-scherm gebruiken, maar eveneens uitrollen tot een tablet met een 8 inch-scherm.

Galaxy Note 7

galaxy-note-edge-large1
De Galaxy Note Edge uit 2014 was Samsungs eerste telefoon met een gebogen scherm

2017 zal het jaar van de OLED-panelen voor smartphones worden. OLED-Schermen zijn dunner en tonen mooiere kleuren, maar vooral: ze zijn ook zuiniger. Samsung is nu al volop bezig met de ontwikkeling van zo’n schemen, steekt ze al jaren in z’n eigen smartphones en levert ze volgend jaar ook aan concurrent Apple.

Een ander geheimpje dat de insiders van Samsung ook nog kwijt wilden, gaat over de Note. De nieuwe Galaxy Note van dit jaar zou volgens hen een cijfer overslaan om zo de Galaxy S7 en S7 Edge bij te benen. We mogen dus een Galaxy Note 7 verwachten dit jaar.