Nieuws

OnePlus onthult nieuw OnePlus 3-vlaggenschip

De OnePlus 3 is het absolute paradepaardje van het Chinese OnePlus. Het vlaggenschip komt standaard met 64 GB aan opslag en maar liefst 6 GB RAM-geheugen.

OnePlus staat er om bekend om met heel straffe hardware te komen voor een enorm toegankelijk prijskaartje. De midrange OnePlus X was een regelrechte hit, maar het vorige flagship van het bedrijf, de OnePlus 2, stelde toch eerder teleur. Tijdens een virtuele persconferentie onthult de Chinese start-up de nieuwe OnePlus 3.

Dash Charge

Allereerst komt de OnePlus 3 met een eigen vorm van Quick Charge genaamd ‘Dash Charge’. De bedoeling is dat je na 30 minuten opladen een batterijpercentage van 60 procent bekomt.

De aansluiting gebeurt via de USB-C-poort. Volgens OnePlus is dit de veiligste manier om je telefoon op te laden die er op de markt beschikbaar is. Dash Charge komt met een eigen lader en kabel om oververhitting te vermijden.

Specificaties

  • 5,5 inch Full HD amoledscherm
  • Qualcomm Snapdragon 820 SoC met Adreno 530 GPU
  • 6 GB aan RAM-geheugen
  • UFS-flashgeheugen van 64 GB
  • 3.000 mAh-batterij
  • 8 megapixel frontcamera

De camera aan de achterkant heeft 16 megapixels, een f/2.0 diafragma, een pixelgrootte van 1.12 µm, een sensorgrootte van 1/2.8″ en optische beeldstabilisatie.

Geen MicroSD

De telefoon is slechts 7,3 mm dik, weegt 158 gram en heeft een volledig aluminium behuizing. Op het eerste zicht doet hij qua uiterlijk nog het meeste denken aan de HTC 10. Aan de voorkant vind je een vingerafdrukscanner die ook dienst doet als home-knop.

De OnePlus 3 draait met de OxygenOS grafische schil op Android Marshmallow. Hoewel het apparaat wel dualsim ondersteunt, ontbreekt een MicroSD-slot. OnePlus hoopt dat op te lossen door enkel een 64 GB-variant te brengen. De 3,5 mm audiojack is nog wel aanwezig op de telefoon.

Camera

Het bedrijf schuift allerlei features van zijn camerasoftware naar voor. Zo heeft de camera-app een zogenaamde ‘de-noise functie’. Verschillende foto’s worden kort na elkaar genomen en samengevoegd om de best mogelijke foto samen te stellen. Daarnaast kan de telefoon ook foto’s schieten in het RAW-formaat.

De camera heeft ook een automatische HDR-functie aan boord. Het toestel komt met een ‘Smile Capture’-functie. Die maakt het nemen van selfies makkelijker dan ooit te voren. Lach gewoon, en een foto wordt vanzelf genomen.

Pop-up

Het toestel zal onmiddellijk verkrijgbaar zijn, dus zonder invite-only-systeem. De OnePlus 3 verschijnt enkel in een 64 GB-model dat 399 euro kost. Het toestel is online te koop via de website van OnePlus. Verder wordt het binnenkort aangeboden in pop-up stores in Parijs, New York, Londen en Berlijn.

Update 15 juni: Ondertussen ontvingen we de OnePlus 3 op de redactie. In onderstaande video werpen we een eerste blik op de smartphone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business