Nieuws

Harley-Davidson bouwt elektrisch beest

De motorfabrikant die synoniem staat met luide, opzichtige vehikels wordt groen. Binnen de vijf jaar moet er een elektrische Harley zijn.
Project LiveWire

Een balpen is een Bic, terwijl je instant foto’s neemt met je retro Polaroid. Maak je een ritje met je chopper, dan noemt iedereen het een Harley. Het legendarische merk van motorfietsen staat synoniem met de al even befaamde Route 66, hoogstwaarschijnlijk omdat daar niemand is die doof kan worden van de bulderende motoren. Is het binnenkort gedaan met het kenmerkende gebrul?

Harley-Davidson richt zich namelijk steeds meer op elektrische motoren. Een eerste conceptmodel, Project LiveWire, gaf al een goeie weergave van de mogelijkheden van de fabrikant. Dit model kende enkele serieuze beperkingen, wat normaal is bij een concept. Zo haalde de motor bijvoorbeeld maar een bereik van 100 kilometer. Genoeg om even snel naar de bakker te gaan, maar lang niet toereikend voor een echte road trip.

Sean Cummings van Harley-Davidson zegt dat daar tegen 2021 een oplossing voor moet zijn. Ze moeten natuurlijk opboksen tegen de voordelen die een elektrische wagen heeft: plaats genoeg om vele batterijen weg te steken. Een motor moet het doen met zijn frame. Niettemin belooft het een ommekeer van formaat te worden wanneer we over vijf jaar een chopper zien passeren waar we niet doof van worden. Afwachten of de mannen van Blood & Honour er eentje zullen bestelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business