Nieuws

Google vertrouwt op gebruikers om Maps te controleren

In een poging om de verantwoordelijkheid van zich af te schuiven, laat Google zijn Maps-gebruikers instaan voor de correctheid van informatie.

[related_article id=”173988″]Het team achter Google Maps heeft besloten dat ze niet genoeg tijd en manschappen hebben om de informatie van trekpleisters zelf correct up-to-date te houden. Daarom gaat Google vanaf nu rekenen op zijn gebruikers. Die kunnen de informatie die de app voorstelt voortaan zelf aanpassen. Om misbruik tegen te gaan, moeten andere gebruikers nieuwe gegevens controleren en goedkeuren.

Het is een systeem waar Wikipedia groot mee geworden is, maar dan met een Google-insteek. In plaats van moderators zal de app gebruik maken van ‘Local Leads’: vrijwilligers die erg bekend zijn met een bepaald gebied en de eindverantwoordelijkheid krijgen. Een goed idee dat het proces van nieuwe gegevens toevoegen kan versnellen, al brengt het ook het risico van vandalisme en machtswellustige local leads met zich mee; problemen die ze ook bij Wikipedia kennen.

Gebruikers die de informatie nakijken, krijgen nu reeds kaartjes met vragen als ‘serveert deze tent alcohol?’, waar je dan ‘ja’, ‘nee’ of ‘geen idee’ kan op antwoorden. In de toekomst worden deze dan aangevuld met voorgestelde verbeteringen van anderen. Ben je niet zeker of de verbetering correct is, dan krijg je de optie om te telefoneren met de trekpleister.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business