Vanaf deze zomer kan je binnen Europa realtime informatie bekijken over oplaadpunten voor je elektrische wagen.

Advertentie

E-Mobility-Charging

Deze zomer zullen een hoop mensen een reis richting de zon maken met hun elektrische wagen. Jammer genoeg is het niet eenvoudig te achterhalen waar er oplaadpunten zijn en om wat voor type lader het gaat. Eenmaal je toch een lader voor je elektrische wagen hebt gelokaliseerd, is het bovendien verre van zeker dat dit oplaadpunt vrij is.

[related_article id=”181810″]

Here en Hubject slaan daarom de handen in elkaar. Eigenaars van elektrische wagens die gebruik maken van een navigatiesysteem met Here-kaarten of een app van Here kunnen hierdoor binnenkort realtime informatie bekijken over oplaadpunten. De informatie over oplaadpunten van Hubject zal immers worden gecombineerd met de navigatie-informatie van Here.

Binnen Europa zal je het adres, connectortype en stroomtoevoer van laders van alle providers kunnen nakijken. Bovendien is het mogelijk om na te kijken of een oplaadpunt al bezet is. Hierdoor zal je nooit meer teleurgesteld moeten terugkeren van een bezette lader.

De integratie zal tegen deze zomer volledig rond zijn. Autofabrikanten en providers van mobiele diensten kunnen dan een licentie kopen voor het systeem.

Advertentie