Nieuws

Rio bereidt mobiel netwerk voor op Olympische Spelen

Er wordt verwacht dat dit jaar de meest verbonden Spelen ooit zullen worden. Daarom wordt de infrastructuur in Rio drastisch uitgebreid.

De mobiele infrastructuur in Rio de Janeiro krijgt een boost voor de Olympische en Paralympische Spelen van dit jaar. De infrastructuurparken van America Movil in Rio zijn momenteel al de grootste in Latijns Amerika, maar het International Olympic Committee eist een uitbreiding. Het comité is er immers van overtuigd dat dit jaar de meest verbonden Spelen ooit zullen worden.

De uitbreidingsplannen van de telecominfrastructuur in Rio de Janeiro worden geleid door de America Movil Group, waar mobiele operator Claro, kabeltv-operator NET en telecomprovider Embratel onderdeel van uitmaken.

Embratel zal meer dan 60.000 netwerk access points met elkaar verbinden en een snelheid van 40 GB per seconde aanbieden. Verder zullen 91 nieuwe mobiele transmissiestations worden geïmplementeerd en ongeveer 20.000 mobiele telefoonlijnen met stem- en datamogelijkheden worden voorzien door Claro. In de stad, het Olympische dorp en de stadions zullen bovendien 8.000 wifi-hotspots worden geïmplementeerd door NET.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business