Nieuws

Duitsland verbiedt nieuwe brandstofwagens vanaf 2030

Duitsland wil komaf maken met recente trauma’s. Vanaf 2030 mogen geen nieuwe dieselwagens verkocht worden en moet alles elektrisch.

[related_article id=”182300″]Volkswagen beroerde de afgelopen maanden stevig de gemoederen. Dieselgate leeft nog steeds erg hard en maande VW reeds aan om een drastische stap te zetten: tegen 2025 wil de autofabrikant een kwart van zijn inkomsten halen uit elektrische voertuigen. Dat is net op tijd, want laat Duitsland nu net bezig zijn met een nieuwe wet die de verkoop van nieuwe brandstofwagens verbiedt vanaf 2030, weet Data News. Voor de duidelijkheid: auto’s die daarvoor werden gekocht, worden niet verboden.

Duitsland treedt daarmee in de voetsporen van India, dat tegen 2030 wel alle brandstofwagens van zijn wegen gaat bannen, en Noorwegen dat tegen 2025 alle nieuwe wagens elektrisch wilt maken. Het zijn ambitieuze plannen en het zal afwachten zijn of de technologische vooruitgang van batterijen die streefdatum haalt.

Momenteel rijden er in Duitsland 45 miljoen wagens, waarvan 150.000 hybride en slechts 25.000 elektrisch. Er is nog een lange weg af te leggen. De Duitsers hebben natuurlijk geen keus, aangezien ze tegen 2050 volledig uitstootvrij willen zijn.

Update: Een aandachtige lezer wees ons op het feit dat het plan momenteel nog slechts een aanbeveling betreft, waarover de Duitsers nog moeten stemmen. De verwarring is ontstaan door een citaat dat her en der verkeerd werd geïmplementeerd. Van zodra het plan werkelijkheid wordt, brengen we opnieuw een update.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business