Nieuws

Nieuwe generatie desktop Intel-chips vanaf december te koop

De eerste quadcore desktopchips van de Intel Kaby Lake-generatie worden in december in de winkelrekken verwacht. Mobiele processors zullen zelfs nog eerder beschikbaar zijn.

De eerste nieuwe Intel Core i-processors van de Kaby Lake generatie kunnen in december al geleverd worden, dat weet Benchlife aan de hand van een roadmap die alle lanceringsdata voorstelt. Op CES 2017 zal Intel bovendien een aankondiging doen over Kaby Lake.

Dualcore en quadcore

Onderaan vind je de roadmap terug die benchlife in handen kon krijgen. Focus vooral op de vakken waarbij RTS staat, ofwel ready to ship-start. Die vakken tonen de data aan wanneer de chips geleverd kunnen worden. Verder zien we nog KBL-S 4+2 en KBL-S 2+2. Dat staat respectievelijk voor de quadcore en dualcore processors.

Uit de roadmap kunnen we dus afleiden dat de quadcores al verwacht worden in december. De dualcores zouden pas in februari volgend jaar te koop zijn. Die lanceringsdata bevestigt alleen maar eerdere geruchten die stellen dat fabrikant Intel van CES wil gebruik maken om een woordje over Kaby Lake te vertellen.

14 nanometer-proces

Toch zullen de Core i-processors niet de eerste Kaby Lake-chips zijn die we zullen zien verschijnen. Begin september tijdens de IFA 2017-beurs in Berlijn mogen we waarschijnlijk al een aankondiging verwachten van nieuwe mobiele processor van Intel. Daar worden waarschijnlijk de U en de Y-serie voor laptops en tablets aangekondigd.

Intel Kaby Lake gaat nu al de geschiedenis in als de chips die de wet van Moore ontkrachtten. Al jaren aan een stuk verbetert Intel zijn chips volgens een vast patroon. Jaar X verbetert de fabrikant het bakproces van zijn chips, en jaar Y verbetert het de hele onderliggende architectuur. Toch slaagde Intel er dit jaar voor het eerst niet in om het 14 nanometer bakproces van de huidige Skylake generatie te verbeteren met een kleiner 10 nanometer-proces.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business