Nieuws

Snapchat wil eigen Google Glass op de markt brengen

De geruchten dat Snapchat aan een concurrent voor Google Glass werkt, klinken steeds luider. Foto's van CEO Evan Spiegel zouden het prototype van de bril tonen.

Snapchat zelf houdt de lippen stijf op elkaar, maar steeds meer signalen geven aan dat het bedrijf werkt aan een fysiek gadget. Die tekenen wijzen in de richting van een slimme bril, een eigen versie van de geflopte Google Glass.

De veronderstelling werd drie maanden geleden gelanceerd, nadat Snapchat diverse medewerkers in dienst nam met een achtergrond in het ontwikkelen van hardware, en deze onderbracht in een mysterieuze nieuwe afdeling genaamd “Snap Lab”. Daarnaast heeft Snapchat sinds eind 2014 met Lauryn Morris een authentieke brildesigner in de rangen, die al frames ontwierp voor Michael Kors, Innovega en Zac Posen. Verder is er ook nog de acquisitie in 2014 van Vergence Labs, een start-up die werkte aan een slimme bril à la Google Glass.

Vakantiekiekje

En nu zijn er dus foto’s opgedoken. Dat beweren althans bronnen van Business Insider die op de hoogte zijn van het Snapchat-project. Het gaat om beelden die in augustus 2015 door papparazi getrokken zijn van CEO Evan Spiegel, tijdens een vakantie met zijn vriendin Miranda Kerr. Tot nu toe had niemand aandacht geschonken aan de wat dorky bril die Spiegel in de beelden draagt, maar het blijkt nu te gaan om een prototype van het gadget waar Snapchat aan werkt.

Het bedrijf stuurt volgens weer een andere bron geregeld teams naar China om daar aan de bril te werken met fabrikanten. Snapchat blijft ook mensen aanwerven met ervaring of relevante kennis in het bouwen van elektronica, waaronder onlangs de vroegere HR-verantwoordelijken voor Googles Project Aura (de reïncarnatie van Google Glass) en de Microsoft Hololens.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business