Nieuws

Bpost Bringr-app maakt iedereen koerier

Bpost heeft een nieuwe dienst gelanceerd die het mogelijk maakt voor quasi iedereen om een centje bij te verdienen als pakjesbezorger.

De Belgische postdienst Bpost pakt uit met Bringr, een nieuw app-platform dat in de stijl van Uber iedereen de kans geeft om koerierdiensten uit te voeren. Het staatsbedrijf test Bringr momenteel uit in een beperkt gebied, namelijk de regio Antwerpen. Ondertussen is de eerste verzending en ontvangst via de Bringr-app een feit.

Gelegenheidskoerier

Gebruikers van Bringr kunnen een pakje te verzending aanbieden op het platform, waarop andere kunnen aangeven of ze het naar bestemming willen vervoeren, tegen een vergoeding uiteraard. De uiteindelijke kostprijs hangt af van het gewicht van het pakket en de afstand die moet overbrugd worden.

Het moet een alternatief vormen voor het bezorgen van pakjes, duurder dan de standaarddienst maar goedkoper dan een echte expresslevering. Bpost beklemtoont dat ook: “De prijszetting is zodanig dat de dienst aan aanvulling is op het bestaande aanbod”, aldus woordvoerster Barbara Van Speybroeck.

In de komende maanden wil Bpost het gebruik van Bringr in Antwerpen evalueren, om op basis van die informatie te beslissen om de dienst uit te breiden naar andere delen van het land. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business