Nieuws

Yahoo lanceert slimme reisagent op iOS

Met behulp van machine learning en een geïntegreerde chatbot kan reis-app Radar je geschikte suggesties geven voor je vakantieplannen.

Yahoo heeft een mobiele app in elkaar gestoken die je kan helpen met het plannen van je reis. Radar kan je (nog) niet aan leuke hotels helpen. Weet je echter waar je heen wil, dan kan de app je inlichten over activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt, op basis van je voorkeur. Radar maakt zijn debuut op iOS.

Chatten en zoeken

De app scant je mailbox op reisinformatie. Zodra Radar je volgende vakantiebestemming heeft achterhaalt, verschijnt de chatbot ten tonele. Deze zal om te beginnen enkele standaardsuggesties opperen, die je kan verfijnen door een gesprek te voeren met de virtuele reisagent. Je hoeft echter nog geen definitieve plannen te hebben om de app te gebruiken. De software bevat een zoekmachine die je kan gebruiken om lokale bezienswaardigheden te ontdekken.

Suggesties worden gedaan op basis van informatie die de zoekmachine filtert uit diensten als Tripadvisor of Yelp. Radar leert aan de hand van je keuzes wat je leuk vindt, en zal na een tijd voorstellen kunnen doen op maat van jouw interesses. Yahoo zelf denkt dat de app voornamelijk gebruikers zal aanspreken vanwege de eenvoudige interface. Of er ook een Android-versie komt, heeft het bedrijf niet bekend gemaakt. Degenen die gebruik maken van Googles besturingssysteem hebben gelukkig alternatieve opties om virtuele hulp in te roepen voor hun vakantieplanning.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business