Nieuws

Tesla-rivaal Faraday Future mag autonome wagen testen

Behalve zelfrijdende auto’s van Tesla en Google zal je binnenkort ook voertuigen van Faraday Future in de straten van Californië kunnen tegenkomen.

Faraday Future wil volgend jaar van start gaan met het produceren en verkopen van elektrische wagens in de Verenigde Staten. Hiervoor startte het bedrijf eerder dit jaar al de bouw van een fabriek en nu heeft de Tesla-rivaal de goedkeuring van de staat Californië om zijn autonome wagen te testen op de publieke weg. Dit weet reuters.

Het bedrijf uit Los Angeles heeft het voorbije jaar zijn zelfrijdende auto op privédomeinen getest. Net Als Tesla hoopt de autofabrikant zelfrijdende mogelijkheden toe te voegen aan zijn wagens. Hierover heeft Faraday Future echter nog geen timing vrijgegeven.

[related_article id=”179229″]

Wel liet het bedrijf eerder al weten dat het zijn elektrische voertuigen wil voorzien van vooruitstrevende rij-assistentietechnologie. Dergelijke systemen kunnen de basis vormen voor een volledig autonome wagen. Net als Tesla zal het bedrijf automatische over-the-air updates uitrollen.

Faraday Future is het veertiende bedrijf dat toestemming krijgt van Californië om een autonome wagen op de openbare weg te testen. Hiertoe behoren de startups Zoox en Drive.ai. Ook Google en Tesla mogen auto’s testen in de straten van de Amerikaanse staat. Uiteraard mogen gevestigde autofabrikanten Volkswagen AG, Mercedes-Benz, Nissan Motor Co, BMW AG , Honda Motor Co en Ford Motor Co niet van het lijstje ontbreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business