Nieuws

Western Digital integreert Plex in draagbare harde schijf

Dankzij Western Digital en Plex kan je voortaan je volledige mediabibliotheek over heel de wereld meenemen.

Plex heeft zichzelf de voorbije jaren ontpopt tot de ultieme mediabibliotheek. De software kan op zowat ieder toestel geïnstalleerd worden, enkel een mobiele oplossing ontbrak. De Plex-server, die ervoor zorgt dat al je toestellen je mediabibliotheek kunnen raadplegen, heeft immers een server nodig die 24 op 7 blijft draaien. Plex wordt daarom voornamelijk gebruikt in combinatie met statische systemen als een NAS.

Veelzijdige opslag

Western Digital hoopt hier echter verandering in te brengen. De opslagspecialist heeft immers de My Passport Wireless Pro gelanceerd, een draadloze opslag mét Plex-integratie. De opslag is voorzien van een batterij die tien uur meegaat, waarmee je bovendien je mobiele toestellen kan opladen.

[related_article id=”173190″]

De My Passport Wirelles Pro heeft een SD-kaartsleuf en een USB 3.0-poort, waardoor je bestanden erg eenvoudig kan back-uppen. Ook beschikt de opslag over 802.11 ac-technologie, waarmee eveneens snelle gegevensoverdrachten kunnen worden bekomen. Bovendien kan het toestel hierdoor zijn eigen wifi-netwerk creëren, waardoor je media kan streamen naar ieder toestel met Plex.

De 2 TB-variant kost 229,99 euro. Aan een My Passport Wireless Pro van 3 TB ben je 256,99 euro.

My Cloud Pro

Wie nood heeft aan meer opslagruimte en het niet erg vindt om in te boeten aan mobiliteit, kan voortaan eveneens een My Cloud Pro aanschaffen. Deze opslag heeft tot 32 TB opslagruimte en kan verbonden toestellen back-uppen met één druk op de knop. Het toestel heeft een geïntegreerde videoprocessor, waardoor het 4K-video’s kan streamen. Verder kan de opslag apps van Plex en de Adobe Creative Cloud draaien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business