Nieuws

Apple stopt met verkoop van enige externe monitor

De laatste maanden doken diverse geruchten op over de Thunderbolt Display-monitor. Nu Apple het beeldscherm zonder commentaar uit de rekken haalt, zijn die speculaties een versnelling hoger geschakeld.

Apple kondigt aan dat het de verkoop van het Thunderbolt Display beëindigt, de enige aparte monitor die in de portfolio van het bedrijf te vinden is. Over de toekomst van het scherm flakkerden de voorbije maand al geruchten op, omdat het scherm al verschillende jaren meegaat en de stock in winkels niet meer vernieuwd werd. Over een mogelijke opvolger houdt Apple momenteel de lippen stijf op elkaar.

Lege troon

De laatste Thunderbolt Displays zullen dus in de komende maanden over de toonbank gaan. De monitor bezit een 2560 x 1440-resolutie, een pixeldichtheid die al even voorbijgestreefd is door de 4- en 5K-standaarden van recente macs.

Sommigen speculeren dat Apple een verbeterde versie van de monitor achter de hand houdt, dat het op een later moment zal onthullen. 9to5Mac stelde dat het uit bronnen heeft vernomen dat de opvolger van het Thunderbolt Display een geïntegreerde GPU zou bevatten. Welke poort een eventuele nieuwe versie van de monitor zou gebruiken om deze te koppelen met een computer, is ook een punt van discussie. Dat Apple definitief stopt met de productie van aparte monitors, lijkt niemand aannemelijk te vinden.

Samen met iPhone

Men hoopte dat Apple tijdens WWDC misschien wel hints zou laten vallen, wat niet het geval was. Het nieuws zal nu waarschijnlijk moeten wachten tot het volgende Apple evenement, wanneer het bedrijf klaar is om de nieuwe iPhone te onthullen. De geruchtmolen rond het Thunderbolt Display valt in het niets bij de speculaties over de volgende generatie van de Apple smartphone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business