Nieuws

Amerikaanse douane wil je Twitter- en Facebookaccount kennen

Binnenkort zal eenieder die naar de Verenigde Staten reist, zijn sociale media-accounts moeten delen met de Amerikaanse douane.

De Amerikaanse douane en het Department of Homeland Security hebben een nieuwe manier gevonden om de veiligheid van hun land te garanderen. Op de Federal Register van de Verenigde Staten staat te lezen dat het land overweegt om reizigers naar hun accounts voor sociale mediasites te vragen. Dit zou het voor onderzoekers eenvoudiger moeten maken om gevaarlijk gedrag op te sporen.

[related_article id=”182369″]

“Het verzamelen van sociale media-data zal de bestaande onderzoeksprocessen verbeteren en het Department of Homeland Security meer duidelijkheid en zichtbaarheid geven over mogelijk misdadige activiteiten en connecties. Het geeft de instanties een extra toolset dat door analisten en onderzoekers gebruikt kan worden om zaken beter te analyseren en onderzoeken,” staat te lezen op de Federal Register.

De extra vraag zal toegevoegd worden aan het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) en het douaneaangifteformulier. Het beantwoorden van de vraag zal vrijblijvend zijn. Tot 22 augustus kan er commentaar worden gegeven op het voorstel. Hierna kan de extra vraag worden toegevoegd aan de ESTA-aanvraag van de Verenigde Staten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business