Nieuws

Tax-on-web krijgt mobiele aanmeldingsmogelijkheid

Naast papieren tokens en de eID is het sinds kort ook mogelijk om je aan te melden op Tax-on-web via apps, wat het mogelijk maakt om je belastingsaangifte volledig via tablet af te werken.

Sinds kort kan je je op Tax-on-web en andere online overheidsdiensten aanmelden met behulp van Google Authenticator, Duo Mobile, of andere apps die een veiligheidscode kunnen genereren voor je profiel. CSAM maakt het mogelijk om je gemeenschappelijke digitale sleutel te verbinden met deze authentificatie-apps. Hierdoor krijg je een derde inlogmogelijkheid, naast de papieren token en de kaartlezer, waarmee je je via tablet of smartphone kan aanmelden.

Om van de mobiele aanmelding gebruik te maken, moet je eerst een ‘aanmeldingsapp’ zoals Google Authenticator activeren via CSAM. Daarna kan je je aanmelden op een online overheidsdienst. Hiervoor geef je je gebruikersnaam een wachtwoord op, en vult dan de beveiligingscode in die je door de aanmeldingsapp laat genereren. Je kan het proces ook nagaan via instructiefilmpjes die CSAM ter beschikking stelt.

Volgens Fedict (Federale overhiedsdienst Informatie- en Communicatietechnologie) is de nieuwe mobiele aanmeldingsoplossing voldoende veilig om te gebruiken als alternatief voor de eID of de tokens.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business