Nieuws

Knutsel zelf een speaker van Bose in elkaar

Bose ziet het belang van STEM-onderwijs in en biedt daarom een pakket aan waarmee kinderen zelf een speaker kunnen bouwen.

Bose wil dat meer kinderen jonge wetenschappers en ingenieurs worden. Daarom heeft het bedrijf BOSEbuild opgericht, een doe-het-zelf-categorie voor kinderen. Het eerste product dat onder dit segment valt, is de Speaker Cube, een kubusvormige speaker die je zelf in elkaar moet knutselen.

Het bouwpakket is bedoeld voor kinderen vanaf acht jaar, al kunnen volwassenen er uiteraard ook zelf mee aan de slag gaan. Een app voor iOS leidt kinderen stap voor stap doorheen het bouwproces. Kinderen zullen tijdens dit proces 15 verschillende activiteiten over magneten en muziek doorlopen, waarbij ze kunnen experimenteren met de basiscomponenten van een speaker. De bluetooth-speaker kan bovendien worden gepersonaliseerd door het toevoegen van kleurrijke lichtjes en silhouetten.

“We geloven in het belang van STEM-onderwijs,” vertelt Joe Titlow van Bose. “Leren gebeurt echter niet alleen op school, het gebeurt eveneens in garages en tuinen en aan keukentafels. BOSEbuild geeft kinderen daarom een nieuwe manier om hun verbeelding en creativiteit te gebruiken en delen. We hopen dat dat kan zorgen voor een mensenleven aan ontdekkingen.”

De Speaker Cube is in de Verenigde Staten beschikbaar voor 149 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business