Nieuws

Google Cast nu standaard ingebakken in Chrome

In de nieuwste versie van Chrome, versie 51, heeft Google ervoor gezorgd dat de Cast-functionaliteit voortaan standaard in de browser aanwezig is.
Google Cast is Googles streaming tool. Via apparaten als de Chromecast of bijvoorbeeld ondersteunde smart TV’s kan je content als muziek en YouTube-filmpjes rechtstreeks naar je apparaten streamen. In de Chrome-browser kon je via een plug-in je scherm spiegelen op je TV. Die plug-in is nu overbodig.In een blogbericht maakte Google het nieuws bekend. Om Google Cast terug te vinden, hoef je slechts te klikken op het Chrome Tool-menu. Dat zijn de drie verticaal gepositioneerde puntjes rechtsboven in Chrome. Vervolgens kies je ‘Cast…’. Je kan ook met je rechtermuisknop klikken op een tabblad om zo een bepaalde tab te streamen.

Plug-in

Wie eerder al zijn browserscherm spiegelde via Google Cast moest dat aan de hand van een plug-in doen. Google meldt voor alle duidelijkheid dat gebruikers die plug-in gerust kunnen blijven gebruiken. Hij blijft namelijk een snelle manier om met Cast aan de slag te kunnen gaan.Vroeger bevatte die plug-in allerlei opties waarmee je de resolutie van je schermspiegeling kon instellen, de bitrate kon aanpassen, enzovoort. Die functies werden verwijderd, en alles gebeurt nu automatisch volgens Google.De update met de nieuwe functionaliteit wordt uitgerold vanaf Chrome 51.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business