Nieuws

Huawei maakt P9-foto’s stiekem met spiegelreflexcamera

Voor een marketingcampagne op sociale media deelde Huawei een foto op Google+. Helaas voor het marketingteam toont dat medium wat je gebruikt om de foto te maken.

[related_article id=”182875″]Handige tip: als je een foto maakt en die deelt op Google+ of Flickr, slaan die media tevens op met welk apparaat je de bewuste foto hebt gemaakt. Dat is handig voor kennissen die inspiratie zoeken voor een nieuw toestel of een nieuwe cameralens. We geven het maar even mee, aangezien nog niet iedereen hiervan op de hoogte is. Ook het marketingteam van Huawei lijkt nog niet alle kneepjes onder de knie te hebben.

Enkele dagen geleden postte Huawei namelijk een foto van een prachtig natuurverschijnsel, met een al even mooie achtergrond (zie foto bovenaan). Het onderschrift luidde als volgt: “We managed to catch a beautiful sunrise with Deliciously Ella. The #HuaweiP9’s dual Leica cameras makes taking photos in low light conditions like this a pleasure. Reinvent smartphone photography and share your sunrise pictures with us. #OO”

De foto was ook echt de moeite waard: je ziet erg veel details, met een goeie kleurbalans en zonder veel ruis. Een wonder voor een smartphonecamera. Tot je de foto aanklikte en de details te zien kreeg. De foto bleek gemaakt te zijn met een Canon EOS 5D Mark III, een toestel dat bij ons een goeie 2249 euro kost. De gebruikte lens kost nog eens 1200 euro. Als dergelijk materiaal geen geslaagde foto oplevert, mag je afdruipen met het schaamrood op de wangen.

Android Police nam dan ook contact op met Huawei om te horen wat het verhaal achter de foto nu juist is. De fabrikant reageert gevat met de woorden “we hebben nooit expliciet gezegd dat de foto genomen is door een P9.” Huawei geeft nog mee dat het nooit hun bedoeling was om de consument te misleiden, en dat ze gewoon een inspirerende foto wilden delen. Kan iedereen overkomen, toch?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business