Nieuws

Nieuwe mini-computer is fusie van Arduino en Raspberry Pi

De LattePanda combineert de capaciteiten van een Raspberry Pi microcircuit met een geïntegreerde Arduino-chip en draait Windows 10.

Mini-computers als Raspberry Pi of Pandaboard kunnen de laatste jaren profiteren van een stijgende populariteit. LattePanda is een nieuwe concurrent die op het toneel verschijnt. Niet alleen komt het plaatje standaard met Windows 10 en niet het slankere Windows 10 IoT, maar het bevat ook een geïntegreerde Intel en Arduino-chip.

Specificaties

LattePanda is ontworpen door het Amerikaanse bedrijf DFRobot. Net als andere microcircuits krijg je een computer die is teruggebracht tot de essentie. Je vindt op het bordje USB 2.0 en 3.0-poorten, wifi- en bluetooth-modules, een HDMI- en een ethernet-ingang, naast 20 GPIO-pinnen die dienen om hardware-onderdelen toe te voegen aan het circuit.

[related_article id=”179183″]

Het hart van de LattePanda is een Cherry Atom Intel-chip, bijgestaan door een ATMega32u4 coprocessor die de Arduino-capaciteiten levert. DFRobot biedt het circuit aan met 2 of 4 GB RAM. In tegenstelling tot de Raspberry Pi waar je met MicroSD werkt om het geheugen te leveren, komt de LattePanda met een SSD van 32 of 64 GB. Windows 10 is het standaard OS dat op het microcircuit geleverd wordt. Het maakt het bordje wel een stuk duurder dan de Raspberry Pi. De versie met 2 GB RAM/ 32 GB geheugen kost je 106 dollar.

Microcircuits kunnen onder andere ingezet worden als vervangers van een normale pc, maar daarvoor is de LattePanda met zijn 1.024 x 600 schermresolutie niet ideaal. Producent DFRobot ziet voornamelijk mogelijkheden in de sector van het internet der dingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business