skype for business
Na een tijdlang een investeerder geweest te zijn, neemt Uber Eats nu softwareplatform Flyt over voor een bedrag van 25 miljoen euro.

Microsoft biedt gebruikers zonder Office 365-abonnement een manier om gratis videoconferenties te organiseren, mét de nodige vergaderfuncties.


skype-meeting

 

Tot nu toe kon je enkel met Skype for Business professionele videoconferenties op poten zetten met een maximum van 250 deelnemers. Om die zakelijke variant van Microsofts chatplatform te gebruiken, moest je evenwel beschikken over een prijzig Office 365-abonnement. Microsoft biedt nu een alternatief aan.


Met Skype Meetings kan iedereen een online meeting bijwonen – betalende abonnee of niet – aangezien de meetings volledig op het web plaatsvinden. Het opzetten van een conferentie gebeurt via je browser, waarna je een gepersonaliseerde url kan delen om medewerkers uit te nodigen. De eerste twee maanden is het mogelijk om te Skypen met tien mensen, daarna wordt dat aantal beperkt tot drie.

Gebruikers kunnen genieten van enkele praktische functies zoals het delen van schermen en PowerPoint-presentaties, een virtuele laserpointer, en de mogelijkheid om deelnemers het zwijgen op te leggen. De tool biedt daarmee de nodige voordelen tegenover de consumentenversie van Skype, hoewel die garant staat voor conferenties met 25 deelnemers, in plaats van de drie die Skype Meetings biedt.

Skype for Business blijft de “rijkere” versie met meer bijkomende functies, beaamt ook Andrew Sinclair, algemeen directeur bij Skype for Business. Met Skype Meetings wordt er vooral gemikt op kmo’s laat hij weten. Skype Meetings is momenteel nog niet beschikbaar in België, maar wordt wellicht later ook hier geïntroduceerd.