Nieuws

Apple stelt preview van iOS 10 beschikbaar

Geïntereseerden kunnen aan de slag met de bètaversie van Apples nieuwste mobiele besturingssysteem iOS 10.

Apple geeft zijn gebruikers de kans om al een voorproefje te smaken van iOS 10. Het bedrijf heeft officieel aangekondigd dat het het previewprogramma voor de besturingssystemen openstelt voor het grote publiek. Geïntereseerden moeten zich begeven naar de specifieke webpagina van het programma om zich daar in te schrijven.

Iedereen die een publieke bèta van iOS 10 installeert, krijgt daarbij ook een extra app ter beschikking: Feedback Assistant. Hiermee kan je de technologiereus je commentaar leveren over de prestaties of problemen van de previewversie. Weet jij niet zeker of je toestel de update naar iOS 10 krijgt? Kijk het hier na.

Feestelijke editie

Apple onthulde iOS 10 een maand geleden tijdens WWDC 2016. Het OS heeft een speciale nummering bereikt en kan rekenen op heel wat interessante toevoegingen. Zo wordt digitale assistente Siri hopelijk een pak slimmer, omdat gebruikers de kans krijgen hun data te delen met haar. Berichten kan je rechtstreeks beantwoorden vanuit het ontgrendelscherm met behulp van 3D Touch. iMessage krijgt een resem nieuwe functies die de opties die je hebt om je uit te drukken bij het communiceren via tekst vermeerderen. Apps als Apple News, Apple Music en Apple Maps krijgen uitgebreide updates.

Misschien nog het meest bevrijdende onderdeel van het nieuwe besturingssysteem is het feit dat iOS 10 eindelijk toelaat om de standaard ingebakken Apple apps waar je niets mee doet te verwijderen. Al is de mogelijkheid eerder een verdwijntruc dan een echte opruiming. Hoop je daarmee opslagruimte vrij te maken, dan ben je eraan voor de moeite. Je bent dan beter gediend met deze vijf tips.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business