Nieuws

HP brengt in september telefoon uit die x86-apps draait

De HP Elite x3 is een Windows Phone die kan worden ingezet als een volwaardige Windows-pc. Het toestel werkt met Microsoft Continuum en draait x86-programma’s.

De HP Elite x3 zou deze zomer uitkomen, maar lijkt nu een klein beetje verlaat. HP wacht vermoedelijk nog op de grote verjaardagsupdate van Windows 10 Mobile alvorens het zijn smartphone in september uitbrengt. Dat weet de Italiaanse nieuwssite Plaffo.

De x3 is een Windows Phone die Continuum ondersteunt en via een clouddienst van HP x86-apps kan draaien. HP mikt met de smartphone volluit op de zakelijke markt.[related_article id=”177517″]

Windows-pc

De Hp Elite x3 is in de eerste plaats een smartphone. Hij heeft een 6 inch WQHD-amoledscherm, en krijgt een Qualcomm Snapdragon 820 mee aan boord samen met 4 GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant bevindt zich een 16 megapixelcamera, en aan de voorkant wordt dat 8 megapixel. Het toestel komt met een microSD-slot, IP 67-waterbestendigheid, een vingerafdrukscanner en een irisscanner.

Daarnaast zal de Elite x3 Microsoft Continuum ondersteunen. Via Continuum kan je je Windows Phone aan de hand van een docking station inzetten als een lichte versie vna een Windows 10-pc. Voorlopig zijn er nog maar een beperkt aantal telefoons, zoals de Microsoft Lumia 950, die de feature ondersteunen en het resultaat is er niet altijd naar.

HP’s neemt met de x3 uitdrukkelijk afstand van de klassieke Continuum-telefoons. In desktopmodus zullen gebruikers het toestel als een soort thinclient inzetten voor toegang tot een cloudportaal van HP zelf. Van daaruit kan je dan volwaardige x86-apps laden en gebruiken. Omdat het rekenwerk in de cloud gebeurt, is de hardware van de telefoon van geen belang. Dat moet gebruikers een consistentere en uitgebreidere Windows 10-ervaring geven vergeleken met Continuum.

Mobile Extender

Naast de telefoon zelf brengt HP ook een laptopmodule uit die met de telefoon zal werken, de Mobile Extender. Aan de hand van dat belangrijke accessoire zullen de Continuum-functionaliteiten van het toestel werken. Wanneer de Mobile Extender zal verschijnen, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business