Nieuws

Programmeer eens een maanraket uit de jaren ’60

De software van de Apollo 11 maanraket is nu te vinden op het internet. Wat heb je nodig om die te gebruiken? Een maanraket uit de jaren ’60.

Op 20 juli 1969 kwam een einde aan de ruimterace die bijna een decennium duurde. Het succesvolle hoogtepunt na de uitdaging van president John F. Kennedy aan de USSR om als eerste een mens op de maan te zetten. De software waarmee dat gebeurde is nu te vinden op open-sourceplatform GitHub. De code was eerder al te vinden via Google, al was het erg moeilijk die te vinden. GitHub biedt nu de oplossing aan voor wie zijn eigen maanraket wil bouwen.

Opvallende codes uit de software bewijzen dat de oorspronkelijke NASA-wetenschappers ook al een goed ontwikkeld gevoel voor humor hadden. Zo verwijst regel 666 naar een ‘numero mysterioso’, en zit er ook een referentie in vervat naar DJ Magnificent Mantagues klassieker “Burn, Baby, Burn”.

Op GitHub zijn gebruikers nu hun leukste flauwe mopjes aan het bovenhalen, uiteraard met een ruimtelijke insteek. Daarnaast is de software eigenlijk vrijwel nutteloos, tenzij je bezig bent met het bouwen van je eigen maanraket in de stijl van die van de jaren ’60. Zoniet, dan heeft de code enkel nut als informatie voor de echte diehards.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business