Nieuws

Microsoft lanceert stemgestuurde IFTTT-concurrent

Wil je een sms'je ontvangen telkens wanneer iemand je tagt op Facebook? Via CAP kan je dit automatisch instellen, gewoon door je wens uit te spreken.

Microsoft laat CAP op de wereld los, een experimentele app die toelaat om automatiseringsopdrachten met je stem vast te leggen. CAP staat voor Conditional Action Programmer en komt uit de koker van de Technology and Research-afdeling van het bedrijf. De dienst is te vergelijken met services als IFTTT en Zapier, die je ook de mogelijkheid geven om acties te koppelen tussen verschillende applicaties en/of toestellen. Het grote verschil is dat je met CAP die commando’s kan inspreken.

Als je ooit al eens hebt geprobeerd om een automatiseringsrecept in IFTTT aan te maken, dan weet je dat het niet altijd even makkelijk en snel is dit om te zetten in een werkende koppeling. Wil je bijvoorbeeld een e-mail ontvangen wanneer men die dag regen voorspelt, dan moet je eerst het weerkanaal opsporen in IFTTT, de voorwaarde invoeren voor regen in jouw regio, dat koppelen met het sms-kanaal en dan het bericht opstellen dat je dan zou willen aankrijgen. Dat proces zou met CAP veel sneller verlopen. Je hoeft niet na te denken over hoe je een bepaalde actie in voorwaarden en gevolgen moet vertalen, je spreekt het gewoon uit.

De ontwikkelaars van CAP hopen met de app vooral om het natuurlijk spraakbegrip van de AI achter de software te trainen. Op dit moment is de applicatie enkel te gebruiken via de browser. CAP is niet Microsofts eerste automatiseringsdienst. Begin mei introduceerde het bedrijf al Flow, een gelijkaardige concurrent voor IFTTT maar dan zonder de stemmogelijkheden. Ook die service zit nog altijd in een bètafase.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business