Nieuws

Typ op een authentieke typemachine met online simulator

Nostalgici hebben er een nieuwe webstek bij om technologie uit vervlogen tijden te herbeleven. Dankzij OverType kunnen ze het typen op een onvervalste typemachine opnieuw ervaren.

De typemachine is al enkele decennia uit de mode, voor een groot deel te wijten aan de opkomst van de computer. Ondanks de voorbijgestreefde techniek kan het toestel nog altijd op een schare trouwe fans die zweren bij be authenticiteit van het typen op een typemachine. Heb je zelf nog nooit de kans gehad om op een dergelijk machine te werken, dan kan je op OverType die lacune opvullen.

De website is een simulator uit de koker van de Britse ontwikkelaar Ben Wheeler, die op de thuispagina van OverType stelt dat het volgens hem “de eerste typemachine-simulator is die trouw de ervaring recreëert van een manuele typemachine”. Dat betekent onder andere dat je twee toetsen niet tegelijk kan indrukken, dat de tekst soms niet al te recht op je blad verschijnt en dat letters willekeurig dikker aangezet zijn met inkt. Fouten in de tekst kan je niet meer verwijderen, al heb je wel de mogelijkheid om er correctiepapier over te plakken. Wheeler raadt aan om het geluid van de website op te zetten voor een maximale onderdompeling in de nostalgie van het typen op een typemachine.

Net zoals bij alle webpagina’s kan je de tekst die OverType produceert ook afdrukken, via de standaard printfunctie van je browser. De ontwikkelaar plant om in de toekomst de authenciteit van OverType verder te verhogen door de simulator te laten blokkeren wanneer je twee toetsen tegelijk indrukt. Je vindt de website hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business