Nieuws

Microsoft verhuurt Surface-tablet met softwarebundel

Kleine en middelgrote bedrijven kunnen binnenkort een tablet huren van Microsoft met daarbij een softwarepakket. Het bedrijf tracht nog meer zieltjes te winnen.

[related_article id=”179836″]Wie zichzelf verankert in een ecosysteem zal normaal gesproken bij dat systeem blijven. Dat weet ook Microsoft, dus probeert het zijn leef- en werkomgeving incontournable te maken. Het doet dat door vanaf nu tablets te verhuren in een bundel met software. Wie een Surface Pro 4 huurt – leasen is de officiële term – krijgt daar dus een Office-pakket bij. Op die manier weet Microsoft zich verzekert van de loyaliteit van zijn klanten.

Microsoft gaat de toestellen niet zelf verhuren en rekent daarvoor op partners en derde partijen. De eerste partner die bekend werd gemaakt is ALSO, een Europese cloudprovider. De kans is dan ook groot dat het hele leaseprogramma ook bij ons beschikbaar wordt. Goed nieuws voor kleine en middelgrote bedrijven, die voortaan met degelijk materiaal voor een zacht prijsje aan de slag kunnen. Natuurlijk moeten ze dan wel de soft- of hardware van die Microsoft-partner er voor lief bijnemen.

Xbox en Windows Phone?

Meteen doet het hele programma de vraag rijzen of er voor de andere takken van Microsoft iets soortgelijks in de steigers staat. Voor de Xbox-fans zou het namelijk een welkome tactiek zijn; Een console huren, die dan wordt geüpgraded als er nieuwe versies uitkomen, zoals nu het geval is met de Xbox One S. Of een goedkope overstap naar Project Scorpio in 2017?

Voorlopig ziet het er overigens niet naar uit dat Microsoft iets soortgelijks van plan is met zijn smartphones. Nochtans zou een bundel met Surface en smartphone zowel de fabrikant als de klant goed uitkomen: als ze dan toch kiezen voor één enkel, sterk ecosysteem, zouden ze meteen helemaal gesteld zijn. Het is trouwens geen geheim dat Microsoft de extra verkoop goed kan gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business