Nieuws

Google Hangouts op Android krijgt optie om videoberichten te sturen

Twee jaar nadat de iOS-versie van Google Hangouts de mogelijkheid kreeg om video's op te nemen en te versturen, krijgt de app ook op Android dezelfde capaciteit.

Met een genereuze tijdsmarge heeft Google een videofunctie voor Hangouts op Android geïntroduceerd die eerder al op iOS beschikbaar was. Gebruikers van een iPhone konden al sinds 2014 video’s opnemen en versturen via het sociaal netwerk, nu zal dat ook mogelijk zijn op Googles eigen besturingssysteem. Google rolt de update momenteel geleidelijk aan uit.

Concreet laat de nieuwe optie toe om tot een minuut aan beeldmateriaal op te nemen met de app en deze met je contacten te delen. Je kan een video schieten met de nieuwe video-knop in Hangouts, of een opgeslagen filmpje op je toestel uploaden naar de dienst. iOS-gebruikers kunnen al twee jaar profiteren van die mogelijkheid, al waren ze tot maart 2016 beperkt tot video’s van 10 secondes. Volgens website Phandroid levert het lange wachten Android-fans wel iets op: in tegenstelling tot de 360p resolutie van filmpjes in Hangouts op iOS, zou de update voor Android dat optrekken naar een 1080p HD-resolutie.

Google is nooit een kampioen geweest in het onderhouden van sociale netwerken. Daarvoor hoef je enkel naar Google+ te kijken. Met toekomstige chat-apps Allo en Duo probeert het bedrijf binnenkort opnieuw mensen warm te maken voor zijn communicatiesoftware.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business