Nieuws

Alcatel geeft VR-bril cadeau bij nieuwe smartphones

De verpakking van Alcatels Idol 4S en 4 Plus doet ook dienst als een VR-bril. De headset zelf heeft erg veel weg van de Samsung Gear VR.

De Alcatel Idol 4S is de meer high-end-variant van de Idol 4. Maar wat naast het toestel ook de show steelt is gek genoeg zijn verpakking. Die doet dubbel dienst als een kant-en-klare VR-bril. Verwacht geen stuk karton dat je zelf in elkaar moet vouwen. Dit toestel lijkt nog het meest op Samsungs Gear VR.

Naast de Idol 4S en de Idol 4 lanceerde Alacatel ook nog de 4 Plus. Die is verwarrend genoeg identiek qua specificaties aan de Idol 4. Alleen komt hij net als de 4S met een VR-bril.

De gelijkenissen met Samsungs VR-headset zijn treffend. Het grootste verschil zit hem in de knoppen die bij dit toestel aan de onderkant zitten in plaats van aan de rechterkant. Je krijgt de VR-bril gratis bij elke Idol 4S en Idol 4 Plus-telefoon. Content download je via de OneTouch VR Store die voorgeïnstalleerd staat op de toestellen.

Idol 4 en 4 PLus

Maar laat ons ook even een kijkje nemen naar de telefoons zelf. De Idol 3 was vorig jaar een erg respectabel budgettoestel, en dat lijkt ook nu weer het geval met zijn opvolgers.

De Idol 4 en 4 Plus komen elk met een 5,2 inch IPS LCD-scherm dat een resolutie heeft van 1080 x 1920 pixels. Ze krijgen een Qualcomm Snadragon 617 die we ook al zagen in onder meer de Lenovo K5, de Moto G4 en de G4 Plus. De toestellen krijgen 3 GB aan RAM. Aan de achterkant hebben ze een 13 megapixelcamera, en aan de voorkant wordt dat 8 megapixel. De Idol 4 en Idol 4 Plus worden gevoed door een 2.610 mAh-batterij.

Idol 4S

High-end is niet helemaal het juiste woord voor de Idol 4S. Je kan hem eerder beschrijven als een sterkere midrange-telefoon met flagship-ambities. Het toestel heeft een 5,5 inch amoledscherm met een resolutie van 1440 x 2560 pixels. Onder de motorkap zit een Snapdragon 652-processor die we ook al zagen in de Lenovo Phab2 Pro. De Idol 4S werkt eveneens met 3 GB aan RAM. De camera aan de achterkant heeft 16 megapixel, en die aan de voorkant heeft 8 megapixel. Het toestel krijgt een 3.000 mAh-batterij.

De Idol 4 wordt bij ons verkocht voor 269 euro. De Idol 4 Plus kost 299 euro en de 4S kost 449 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business