Nieuws

Motorola lanceert nieuwe prijsbreker met Moto E3

De budgetvriendelijke Moto E-reeks van Motorola krijgt een opfrissing met de Moto E3: een telefoon die opnieuw veel Android voor weinig geld moet bieden.

Motorola wist als onderdeel van Google als geen ander goedkope maar kwalitatieve telefoons te maken. Onder nieuwe eigenaar Lenovo borduurt de fabrikant voort op dat elan. Het lijkt er op dat ook de Moto E3 aan dezelfde prijs-kwaliteitstandaarden zal voldoen. Toch maakte Lenovo en Motorola een spijtige keuze voor het nieuwe toestel.

De Moto E3 krijgt immers een schermdiagonaal van 5 inch. Dat meldt The Verge. De vorige Moto E deed het nog met 4,5 inch. Heel wat mensen houden niet van grote 5 inch-toestellen maar fabrikanten komen steeds minder tegemoet aan die doelgroep. Dat gebruikers uiteindelijk toch voor een groter toestel gaan, heeft vandaag niets meer te maken met de vraag maar alles met het totale gebrek aan alternatief. Met de groeispurt van de Moto E3 blijven er nauwelijks nog kwalitatieve kleine Androidsmartphones over.

[related_article id=”169354″]

Degelijke specificaties

Het 5 inch-scherm krijgt een HD-resolutie. Het toestel wordt aangedreven door een niet nader genoemde quadcoreprocessor. We durven vermoeden dat het om een Snapdragon 410 zal gaan. Verder heeft de telefoon een batterij van 2.800 mAh.  De hoofdcamera krijgt 8 megapixel en het interne geheugen, waarvan we het formaat nog niet kennen, zal wel uitbreidbaar zijn. Binnenin is het toestel dankzij nanocoating waterresistent. Motorola geeft het nieuwe toestel Android 6.0 mee.

Een exact prijskaartje is nog niet bekend, maar de Moto E3 zou iets duurder zijn dan zijn voorganger. We denken dat een richtprijs van 130 euro niet ver naast de waarheid zal liggen. Het toestel komt uit in september na de Moto G Play, die volgende maand al in de winkel ligt. Dat toestel is iets groter, maar verschilt verder nauwelijks van de Moto E3.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business