Nieuws

Finale Android Nougat-preview laat je op katten jagen

Google heeft de vijfde versie van zijn Android N Developer Preview gelost. Die finaliseert het OS en bevat een opvallende easter egg.

Google heeft de vijfde en finale versie van zijn Developer Preview voor Android Nougat op de wereld losgelaten, in aanloop naar de uitrol van een stabiele versie voor het grote publiek “later deze zomer”.

De nieuwe preview brengt geen nieuwe functies met zich mee, maar kent vooral verbeteringen en aanpassingen onder de motorkap om het systeem stabiel genoeg te maken voor een publieke lancering. Al geeft Google in zijn release notes aan dat alle bugs nog niet zijn aangepakt. Zo zijn er nog problemen met multi-window, Do Not Disturb, Vulkan en Android Auto.

[related_article id=”178092″]

De Developer Preview is beschikbaar voor eigenaars van een Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player of Pixel C. Wie zich reeds eerder voor de Android Beta heeft aangemeld, kan zich verwachten aan een over-the-air-update naar de nieuwste versie. Wie dat nog niet heeft gedaan en alsnog Android Nougat wil uitproberen, vindt alle instructies op deze pagina.

Kattenjacht

Hoewel versie 5 van de Developer Preview geen nieuwe functies met zich meebrengt, is één nieuwigheid toch nog het vermelden waard. Google verstopt namelijk altijd een easter egg in Android en dat is ook in Nougat niet anders.

Na de Flappy Bird-kloon in Android Marshmallow, haalt Google deze keer opnieuw inspiratie bij één van de populairste spelletjes van het moment. Niet Pokémon Go, al zijn ook daar vergelijkingen mee te trekken, maar wel Neko Atsume, een spelletje dat draait rond het verzamelen van katten.

Om de easter egg te activeren ga je in de instellingen naar “Over deze telefoon” en druk je meermaals achter elkaar op “Android 7.0” tot er een “N” verschijnt. Wanneer je vervolgens de “N” lang ingedrukt houdt, verschijnt er een emoji van een kat. Ga vervolgens naar het notificatiecentrum en roep het menu op om extra snelkoppelingen toe te voegen. Hier vind je een nieuwe knop “???? Android Easter Egg” terug. Voeg die toe aan de lijst met snelkoppelingen en het spelletje begint. De bedoeling is dat je snoepjes neerlegt om katten naar je toe te lokken. Komt er een kat op je lokaas af, dan wordt die toegevoegd aan je collectie.

Door problemen met de Nexus 6P waar we de preview van Android Nougat op draaien, hebben we het spelletje – dat de naam Android Neko kreeg – zelf nog niet kunnen uitproberen. Van zodra dat lukt, breiden we dit artikel uit met eventuele extra informatie en bevindingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business