Nieuws

Plex lanceert universele Windows-app

Ondanks de steeds minder omarmde mobiele tak, boekt het universele Windowsplatform van Microsoft van tijd tot tijd ook successen. Zo introduceert Plex een eigen universele Windows-applicatie.

De populaire mediaspeler Plex brengt een universele Windows-app uit. Dat de applicatie gebouwd is op het universal Windows-platform, impliceert dat ze in theorie op alle Windowstoestellen kan draaien. Denk daarbij aan smartphones, tablets en desktops. Dezelfde applicatie zal zichzelf schalen al naargelang de beschikbare schermoppervlakte.

[related_article id=”183500″]

Om tegemoet te komen aan de specifieke eisen van het universele platform, stak Plex zijn hele interface in een nieuw jasje. Voorlopig werkt de applicatie enkel op tablets en desktops, maar volgens Tweakers komt ondersteuning voor smartphones er snel aan.

Plex zal voortaan niet alleen op verschillende toestellen werken, de applicatie gaat ook het Windows Continuüm-verhaal ondersteunen. Dat is een goede zaak, aangezien Continuüm wel wat ondersteuning van leuke apps kan gebruiken.

Toch zijn er enkele serieuze bedenkingen te maken. Universal of niet: de Plex-app voor Windows is niet zo heel veel waard. Om van je eigen mediabibliotheek te streamen moet je immers 4,99 euro betalen of een Plex Pass hebben. Casten naar een Chromecast op de tv kan wel gratis, maar dat ondersteunt de Windows app dan weer niet. Terzelfdertijd kan je wel gratis aan je bibliotheek als je Plex via de browser gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business