Nieuws

OneDrive organiseert je foto’s slimmer

Microsoft rolt verbeteringen uit voor OneDrive specifiek voor foto's. De clouddienst herkent en ordent kiekjes die je van één bepaald evenement hebt genomen en neemt je vanaf nu ook geregeld mee voor een nostalgische trip doorheen je beeldencollectie.

Microsoft vond het tijd om de vaardigheid van OneDrive met beeldmateriaal aan te scherpen. Volgens het bedrijf zijn foto’s een van de meest populaire en belangrijke bestandstypes die de clouddienst bewaart. De cloudopslag wordt nu uitgerust met extra functies om het opslaan van beelden nog aantrekkelijker en handiger te maken.

Slimme rangschikking

Wie bekend is met Google Photos, zal heel wat van de nieuwe mogelijkheden van OneDrive herkennen. Zo voegt Microsoft de functie ‘Automatische albums’ toe, waarmee de dienst foto’s kan detecteren die je binnen een korte periode op een bepaalde locatie hebt getrokken. Het groepeert deze vervolgens zelf in een collectie, waarbij het de beelden met de beste kwaliteit selecteert om je herinnering te stofferen. Elke maandag zal het bijvoorbeeld een overzichtje in elkaar steken van de foto’s die je in het weekend hebt gemaakt.

Terugblik

Verder haalt OneDrive nu ook geregeld een foto terug uit de oude doos wanneer je een verzameling hebt die al een paar jaar mee gaat. Het “Op deze dag”-luik op de Alle Foto’s-pagina van de dienst toont beelden die je over de jaren heen hebt genomen op dezelfde dag als wanneer je deze opent. Daarnaast krijgt ook de zoekfunctie een update. Het maakt het onder andere mogelijk om op emoji’s te zoeken tussen je beeldmateriaal.

Ook Microsoft is mee met de huidige Pokémonhype. OneDrive werd toegerust met een Pokémon detector die je foto’s per pocket monster kan groeperen. Daarmee zullen Pokémonliefhebbers het moeten doen op Windows totdat Microsoft Niantic kan overtuigen om het spel ook op het besturingssysteem te lanceren.

cloudfotosmicrosoftonedriveontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals